1431 AM
THESSALONIKI PIRATE
Medium Waves RADIO
Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΠΕΙΡΑ(ΜΑ)ΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ 1431 KHz ΣΤΑ ΜΕΣΑΙΑ ΚΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


ΑΡΧΙΚΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ
ΤΕΧΝΙΚΑ
ΦΩΤΟ
ΒΙΝΤΕΟ
ΑΝΑΦΟΡΕΣ
ΛΗΨΕΩΝ
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
FORUM
GUESTBOOK
CHAT
ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΛΗΨΕΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ

Στον πρώτο πίνακα αναφέρω λήψεις (control) του σταθμού που έγιναν από εμένα σε διάφορες περιοχές που έχω βρεθεί εντός και εκτός Θεσσαλονίκης. Οι λήψεις γίνονται ημέρα κυρίως (ώστε να μην υπάρχουν παρεμβολές από ισχυρούς σταθμούς του εξωτερικού λόγω ιονόσφαιρας) και με καλό δέκτη αυτοκινήτου. Αναφέρεται η ημερομηνία, το πόσο ισχυρό είναι το σήμα και η περιοχή και πολλές φορές συνοδεύεται από σχετικό χάρτη. Κάντε κλικ εκεί που λέει χάρτης, για να δείτε τον χάρτη.

Στον δεύτερο πίνακα αναφέρω λήψεις ραδιοερασιτεχνών όπως έχουν γραφεί στο φόρουμ anodos.tk.
12/9/2010
Περιοχές που ακούγεται πολύ ισχυρά ο σταθμος απο δικές μου μετρήσεις με δέκτη αυτοκινήτου είναι:
1) κέντρο ως Αριστοτέλους
2) Κ. Τούμπα
3) Α. Τούμπα
4) Χαριλάου
5) Πυλαία
6) Τριανδρία -40 εκκλησίες
7) Ανω πόλη - Αγιο Παύλο και στο βόρειο μέρος του δήμου Συκεών που είναι κοντά στην οδό Επταπυργίου
8) Ολη η παραλία ως το Μέγαρο
Αρκετά καλό σημα σε:
9) Υπόλοιπο δήμου Συκεών
10) Δήμο Νεάπολης
Χαμηλό Σήμα σε:
11) Σταυρούπολη
12) Ευοσμος
13) Ελευθέριο -Κορδελιό
14) Ωραιόκαστρο
15) Μενεμένη
16) Διαδρομή ως Περαία Σε αυτές τις περιοχές στα περισσότερα σημεία περνάει καλά η διαμόρφωση
17) Το πρόβλημα εντοπίζεται σε αρκετά σημεία της Καλαμαριάς Επίσης Καλοχώρι πολύ δυνατό σήμα (*δες χάρτη)

Στις περιοχές εντός πόλης που δεν αναφέρω καθόλου δεν έχω κάνει μέτρηση.

*) Στον παρακάτω χάρτη μπορείτε να δείτε τα σημεία που αντιστοιχούν στις περιοχές (ο αριθμός στον χάρτη αντιστοιχεί στην αντίστοιχη περιοχή όπως είναι αριθμημένες πιο πάνω. Π.χ το 12 αντιστοιχεί στον Εύοσμο) Εκτός Θεσσαλονίκης το μηχάνημα καλύπτει ένα μεγάλο μέρος του Νομού Ημαθίας. Το είχα ακούσει σχετικά καλά μεχρι εξω απο την Βέροια με ισχύ 150watt το καλοκαίρι. Επίσης καλύπτει πολύ καλά την εθνική οδό μέχρι πριν τα Τέμπη.
ΧΑΡΤΗΣ


7/11/2010
ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΩΣ ΒΕΡΟΙΑ-ΝΑΟΥΣΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟ (ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟ) ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ 3-4 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ Ν.ΙΩΝΙΑ-ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΕΔΕΣΣΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. ΦΥΣΗΜΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ. ΜΕΤΑ ΠΙΑΝΕΙ ΚΑΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ, ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΥΛΩΝΕΣ ΔΕΗ ΕΚΕΙ. ΜΕΤΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΑΠΟ ΣΙΝΔΟ ΩΣ 5 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟ ΣΗΜΑ, ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΕΤΑΙΡΟ ΦΥΣΗΜΑ, ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΣΤΑΜΑΤΑΓΕ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ, ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΗΜΑ. ΣΤΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΜΕΤΡΙΟ ΣΗΜΑ, ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΜΗΛΟ ΩΣ ΜΕΤΡΙΟ ΣΗΜΑ ΑΠΟ ΒΕΡΟΙΑ ΩΣ ΝΑΟΥΣΑ, ΑΛΛΑ ΓΕΝΙΚΑ Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΝΑΓΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΕΡΑΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΤΟΝ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΝΑΟΥΣΑ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ. Η ΩΡΑ ΗΤΑΝ 4+ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΧΑΜΗΛΑ. ΕΚΕΙ ΠΕΡΝΑΓΑΜΕ ΜΕ ΜΕΤΡΙΟ ΣΗΜΑ, ΑΛΛΑ Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΝΑΓΕ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ. ΟΤΑΝ ΕΦΥΓΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΚΟΧΩΡΙ (ΕΚΕΙ ΔΙΠΛΑ ΕΙΝΑΙ), ΕΙΧΕ ΒΡΑΔΙΑΣΕΙ ΗΤΑΝ 7ΜΙΣΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΠΑΤΙΟΜΑΣΤΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΡΩΣΙΚΟ. ΕΝΑ ΜΠΑΧΑΛΟ ΑΚΟΥΓΟΤΑΝ. ΓΥΡΝΩΝΤΑΣ ΒΡΑΔΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟ ΑΠΟ ΣΤΡΟΦΗ ΕΥΟΣΜΟΥ (424) ΩΣΚΑΙ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ Κ.ΤΟΥΜΠΑ ΑΚΟΥΓΟΤΑΝ ΑΨΟΓΑ ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ ΑΠΟ ΡΩΣΙΚΟ.


18/11/2010
Σε δέκτη αυτοκινήτου στο Ρετζίκι, απο στροφή Περιφεριακού προς Ασβεστοχώρι, ως και μέσα στο χωριό Ρετζίκι. Πολύ καλό σήμα. Επίσης αρκετά καλό σήμα στο βόρειο τμήμα Αμπελόκηποι.


25/11/2010
Σε δέκτη αυτοκινήτου στο κέντρο Αμπελοκήπων δυτικοί Αμπελόκηποι μέτριο σήμα αλλα η διαμόρφωση πέρναγε δυνατά και καθαρά. Μετέωρα πολύ ισχυρό σήμα (Μετέωρα Θεσσαλονίκης ενοώ, που είναι δυτικά, μην μπερδευτούμε με τα μετέωρα των παπάδων)


25/3/2011
σε δέκτη αυτοκινήτου, μεσημεριανες ωρες περιοχή Τριάδι και Θέρμης αρκετα καλά περιοχή Σουρωτής μέτριο σήμα και σε αρκετά σημεία καλό σημα, με πολυ δυνατη διαμόρφωση. Επίσης ο σταθμος επιανε σε ενα συγκεκριμένο σημείο στην Περαία (κοντα στον κεντρικο δρομο που συνεχίζει για Ν.Μηχανιώνα) που δεν επιανε ποτε παλια.


27/3/2011
σε δέκτη αυτοκινήτου ,μεσημεριανες ωρες περιοχή Χαλάστρας στο δρόμο που πάει για Πολύκαστρο Κιλκις, πολυ ισχυρο σημα. Σταματαγε το auto tuning στο ραδιο περιοχή Γουμένισσας νομού Κιλκίς (είναι νοτιοδυτικά του Πολυκάστρου Κιλκις) χαμηλό σήμα αλλά η διαμόρφωση περναγε. στο χαρτη ειναι μεσα στο μπλε τετράγωνο αριστερά
ΧΑΡΤΗΣ


30/3/2011
σε δέκτη αυτοκινήτου, μεσημεριανες ωρες Στον εσωτερικό περιφεριακό απο Ελευθέριο-Κορδελιό ως τα νέα Κτελ, πάρα πολύ καλα


3/4/2011
σε δέκτη αυτοκινήτου, μεσημεριανες ωρες περιοχή Ν.Μηχανιώνας πολύ καλά περιοχή Αγ. Τριάδας (ειναι μεταξυ Περαίας-Ν.Μηχανιώνας)καλα
ΧΑΡΤΗΣ

15/8/2011
Σε δέκτη αυτοκινήτου, μεσημεριανες ωρες, Κοντά στο χωριό Σκρα του νομού Κιλκίς κοντά στα σύνορα με τα Σκόπια. Ίσα που ακουγόταν ο σταθμός πολύ χαμηλό σήμα αλλά πέρναγε ελάχιστα η διαμόρφωση. Στο χάρτη η περιοχή είναι με το κίτρινο κύκλο:
ΧΑΡΤΗΣ


29/10/2011
Σε δέκτη αυτοκινήτου,μεσημεριανες ωρες και απόγευμα Διαδρομή απο Θεσσαλονίκη στην εθνική οδό. Μετά Λιτόχωρο Πιερίας, Πλαταμώνας Πιερίας και Παλαιός Παντελεήμονας Πιερίας. Απο δίοδια Μαλγάρων ως την στροφή απο Εθνική για Λιτόχωρο καλό και σταθερό σήμα. Σε ελάχιστα σημεία υπήρχε μικρή εξασθένηση σήματος. Μετά απο Λιτόχωρο προς τον Ολυμπο κάπου 10km χωρίς οπτική επαφή μέτριο σήμα αλλά η διαμόρφωση πέρναγε δυνατά. Στην συνέχεια στην Λεπτοκαρυά και στον Πλαταμώνα καλό σήμα. Μετά σε όλη την διαδρομή απο Πλαταμώνα ως Παλαιό Παντελεήμονα πολύ ισχυρό σήμα σε όλη την διαδρομή. Μάλιστα φεύγοντας απο τον Παλαιό Παντελεήμονα κατα τις 18:30 το απόγευμα, το σήμα ήταν δυνατό και καθαρό χωρίς να περνάνε άλλοι σταθμοί στην συχνότητα. Φτάνονοντας Θεσσαλονίκη στον περιφεριακό κατα τις 20:00, απο νέο 424 (στροφή Ευόσμου) ως Κ.Τούμπα και μέσα στην πόλη (Άνω και κάτω Τούμπα) πολυ δυνατό σήμα. Φορτώνω και τον σχετικό χάρτη.
ΧΑΡΤΗΣ
με πράσινο κύκλο είναι λίγο μετά το Λιτόχωρο, με κόκκινο κύκλο ο Πλαταμώνας και με μπλέ ο Παλαιός Παντελεήμονας.


18/11/2010
Σε δέκτη αυτοκινήτου στο Ρετζίκι, απο στροφή Περιφεριακού προς Ασβεστοχώρι, ως και μέσα στο χωριό Ρετζίκι. Πολύ καλό σήμα. Επίσης αρκετά καλό σήμα στο βόρειο τμήμα Αμπελόκηποι.
HFProject
Κυρ Αύγ 08, 2010

30/07 μέσα σε αυτοκινητο. Πολύ καλή λήψη από ΘΣΝ μέχρι και αρκετά μετά την ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ. Οδηγώντας στην Εγνατία Οδό. Μέσα στην πόλη είχε πολύ θόρυβο

RadioX
Σάβ Σεπ 11, 2010

Κυριακή 5/9 Λήψη με δέκτη αυτοκινήτου PIONEER εξαιρετικής ποιότητας, ευαισθησίας δυνατότητα αποδιαμόρφωσης CQUAM. Σε ακρόαση σε Δυτική Θεσ/νίκη μετά σε περιφερειακή προς Ντεπό, υπήρχε σήμα αλλά η διαμόρφωση ήταν χαμηλή σε ποσοστό τέτοιο που τελικώς δεν βοηθούσε να είναι ακουστό το πρόγραμμα!

aperigraptos
Δευτ Σεπ 27, 2010 8:07 pm

ΤΖΙΤΖΙΚΑ ΣΕ ΑΚΟΥΓΑ ΑΝΕΠΗΡΕΑΣΤΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ,ΣΕ ΔΕΚΤΗ ΡΟΟΣΤΑΡ ΘΕΣΗ ΛΟΚ 3 ΜΠΑΡΕΣ ΚΑΙ ΤΡΕΜΟΠΑΙΖΕ ΚΑΙ Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΛΛΑ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΕΝΤΑΣΗ ΜΑΛΛΟΝ ΘΕΛΕΙ.ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟ 1432 ΕΒΓΑΖΕΣ ΘΟΡΥΒΟ ΕΝΩ ΣΤΟ 1430 ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΘΟΡΥΒΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΟΥ ΚΑΘΑΡΟ. ΑΥΤΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 26/9/2010 ΚΑΙ ΩΡΑ 16:30! το οργανακι εχει 5 μπαρες!
To ΚΛΕΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΛΟΥΔΙΑ. ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΜΕ ΤΟ ΜΠΛΕ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ
ΧΑΡΤΗΣ

aperigraptos
Δευτ Οκτ 11, 2010 6:32 pm

τζτζικα σημερα εκανα ακροαση και παλι στο κλειδι,το σημα ηταν το ιδιο η διαμορφωση μουσικης ικανοποιητικη αλλα στις πλευρικες των βραχεων σου εξακουλουθουσε να υπαρχει θορυβος αντιθετα με τις πλευρικες των μεσαιων που δεν ειχαν θορυβο αλλα δεν κατεληγαν ομαλα.

mpentinis
Πέμ Οκτ 21, 2010 3:34 pm

ακρόαση στην Ν.Α. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ πριν 10 μέρες με δέκτη panasonic RF B65 είχατε 4 στις 5 του οργάνου με ωραίο ήχο την ημέρα . αλλά την νύχτα μπουκωμένη διαμόρφωση !!! ο δέκτης είναι στο avatar . περιοχή καλαμαριά δεύτερος όροφος . ναι η συχνότητα αυτές της μέρες είναι κενή

mpentinis
Πέμ Νοέμ 11, 2010 5:05 pm

χθες βράδυ άκουσα 1431ΑΜ με καλύτερη διαμόρφωση, χωρίς να είναι μπουκωμένη ,με 4 στις 5 που εχει το όργανο ακόμη στην θέση local περνάει η διαμόρφωση ,χωρίς να υπάρχει ένδειξη στο όργανο ενώ στα μέσα του Οκτωβρίου δεν περνούσε η διαμόρφωσή στην θέση local ακούω και την στιγμή αυτή με τις ίδιες συνθήκες και τις ίδιες μετρήσεις . καλές εκπομπές να έχετε

peri electronic
Παρ Ιαν 20, 2012 3:50 pm

Σε ακούω στο ανεπηρέαστο στα δυτικά της Θεσσαλονίκης, ακόμα και από μικρό ράδιο. Θέλω να σου επισημάνω ότι υπάρχει λίγος θόρυβος που δεν εξαλείφεται τελείως ότι και να κάνω τόσο καιρό που σε ακούω και φυσικά δεν εξαρτάται από δικιά μου παρεμβολή (υπολογιστής), καθώς επίσης ότι η διαμόρφωσή σου είναι πολύ χαμηλή και χρειάζεται να δυναμώνω το ράδιο σε σχέση πάντα με τον κρατικό. Καλές εκπομπές.
1431 AM, 1431 AM THESSALONIKI, 1431 ΑΜ, 1431 ΑΜ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΜΕΣΑΙΑ ΚΥΜΑΤΑ, MEDIUM WAVES, ΡΑΔΙΟΠΕΙΡΑΤΕΣ, ΡΑΔΙΟΠΕΙΡΑΤΗΣ, ΠΟΜΠΟΣ, ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ, ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ, ΚΕΡΑΙΑ, ΕΚΠΟΜΠΗ, ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ, ΑΥΤΟΡΓΑΝΟΜΕΝΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ, ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ, PIRATE RADIO, PIRATE RADIO STATION, MOSFET TRANSMITTER, TRANSMITTER, AM BAND, MEDIUM WAVES BAND, MW, AM, AM PIRATE, MW PIRATE, ΠΕΙΡΑΤΙΚΟΣ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΣ, ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ